Gult er kult! Påskeliljene er for mange av oss virkelig et tegn på at vår og varmere tider er på vei.


Gul glede med Påskeliljer

 

  • Kanskje ligger snøen enda, kanskje har du allerede flyttet ut hagemøblene? Uansett kan du nyte vårfølelsen som påsken og disse flotte blomstene bringer. 

  • Vi assosierer ofte Påskeliljer med påsken, like mye som vi gjør med påskekyllinger, kvikklunsj og appelsin. Den finnes i flere farger, men den gule er vanligst.

  • Hos oss får du kjøpt Påskeliljer både som potteplante (løk) og som snittblomst (til buketter). Et godt tips er å sette dem et kjølig sted om natten, slik at de holder seg fine lenger.

Stell av Påskeliljer i potte:

 

  1. Påskeliljer i potte er en løk, og trenger generelt lite stell.

  2. Jo oftere du vanner den, jo raskere vil den blomstre og vokse.

  3. Påskeliljer springer også raskere ut og blir lange dersom de får mye lys og varme.

  4. Etter blomstringsperiode kan du sette løken vekk, for eksempel i en mørk og kjølig bod. Neste år kan du ta den frem igjen.

Stell av Påskeliljer i vase:

 

  1. Kutt stilkene på nytt når du kommer hjem fra butikken. Porene i enden av stilken tetter seg raskt, noe som hindrer vannopptaket.

  2. Sett dem i kaldt vann, og fjern blader som kommer i kontakt med vannet. Ikke bare gir det bedre plass i vasen, men det hindrer også at det dannes bakterier i vasen. 

  3. Unngå å sette andre snittblomster i samme vase eller bukett med Påskeliljene. Det er fordi Påskeliljer og andre Nascisser skiller ut et slim fra stilkene som andre blomster ikke vil trives med.

Visste du dette om Påskeliljene?

 

Påskeliljer tåler temperaturer ned til -5 grader om natten. Dette er en av plantene vi trygt kan sette ut tidlig om våren, og den trives både i sol og noe skygge.