Muscari, bedre kjent som Perleblomst, er en nydelig løkplante som de fleste av oss forbinder med våren.


Perler på en snor

 

  • Blomstene ser ut som perler på en snor, og har en fantastisk duft! Perleblomsten finnes i flere farger, men vi synes det er noe helt spesielt med den blå.

  • Hos oss får du kjøpt Perleblomst som både potteplante (løk) og som snittblomst (til buketter). Uansett om du kjøper planten i potte eller som snitt, så er det lurt å sette dem et kjølig sted om natten, slik at de holder seg fine lenger.

Stell av Perleblomst i potte:

 

  1. Perleblomst i potte er en løk, og trenger generelt lite stell.

  2. Vann litt og litt, og jo oftere du vanner - jo raskere vil den blomstre og vokse.

  3. Det samme gjelder lys og varme, da Perleblomsten springer raskere ut i blomst og blir lang dersom den står varmt.

  4. Når blomstringstiden er over kan du sette løken vekk, for eksempel i en mørk og kjølig bod. Neste år kan du ta den frem igjen.

  5. Du kan også plante Perleblomsten ut i hagen, på et sted den vil få lys, og er du heldig blir blomsterbedet vakkert og bugnende til neste vår.

Stell av Perleblomst i vase:

 

  1. Kutt stilkene på nytt etter at du har kjøpt dem. Det er fordi porene i enden av stilken ofte tetter seg, og det vil hindre vannopptaket. 

  2. Sett buketten i kaldt vann, og fjerne blader som kommer i kontakt med vannet. Ikke bare gir det bedre plass i vasen, men det hindrer også at bakterier dannes i vannet.

Visste du dette om Perleblomsten?

 

Hvis du planter Perleblomsten ut i hagen, på en solfylt og varm plass, kan den spre seg for hvert år den kommer tilbake.